מי אחראי באמת כאשר מתרחשת פריצת סייבר לארגון?

בעידן של התקפות סייבר מתקדמות, האם האחריות על אירועי הסייבר נופלת על כתפי מנהלי אבטחת המידע בלבד? קראו במאמר כיצד תפיסה זו עשויה להזיק.

 

מה עומד מאחורי החשש של מנהלי אבטחת המידע?

איך הלחץ האישי והארגוני משפיע על ההתנהלות של מנהלי אבטחת המידע?

סקר מקיף של פורטנוקס מצביע על מצוקה גוברת בקרב מנהלי אבטחת מידע. רובם המכריע חושש לאבד את משרתו עקב פריצות נתונים. מעבר לחשש האישי, נתון זה מעלה שאלות לגבי האופן שבו ארגונים מעריכים את תפקידם של מנהלי אבטחת מידע והאם הם מקבלים את הכלים והמשאבים הנדרשים כדי למנוע אירועי סייבר.

החשש מאחריות אישית בעקבות פרצות אבטחה

מתי ה־CISO אחראי ואיך אפשר לשתף את ההנהלה באחריות?

הנתונים מהסקר מצביעים על פחד אמיתי בקרב מנהלי אבטחת המידע, לא רק מהשלכות אישיות כמו אובדן עבודה, אלא גם מהפגיעה בתדמיתם המקצועית. מומחים טוענים כי כל ארגון חייב להבין שדליפה גדולה היא עניין בלתי נמנע בעתיד ולכן אין להטיל את כל האחריות על ה־CISO.
פעמים רבות מנהלי האבטחה מבקשים תקציבים שיאפשרו להם להתמודד עם בעיות אבטחה, אך בקשותיהם נדחות על ידי ה־CFO או הנהלת החברה. אבטחת המידע צריכה להיות מאמץ קבוצתי, ובו כל חבר בצוות ההנהלה, כולל מנהלי HR ,CFO ו־CTO שותפים לאחריות ולקביעת התקציבים.

ההכרה בערך של ה־CISO לאחר פריצה

למה מומחים טוענים ש־CISO עם ניסיון התמודדות מוצלח הוא נכס יקר בשוק?

אם CISO חושש מהשפעות פריצה אבטחתית, עליו לשקול אם הוא נמצא במקום הנכון. CISO שהתמודד וניהל אירוע סייבר גדול בהצלחה עשוי להיות נכס יקר ערך בשוק, וזו יכולה להיות הזדמנות בשבילו להתקדם למקום עבודה חדש ומאתגר יותר. חברות רבות מחפשות את הניסיון המועיל של CISO שניהל פריצה בצורה מוצלחת. כדי לחזק את מעמדו, מנהל אבטחת המידע צריך להתמקד בהיבטים כלכליים של החברה, כמו הכנסות ורווח, ולזכור כי הצלחה בהערכות סיכון מצד הלקוחות יכולה להוביל לעלייה בהכנסות.

המלצות מומחי אבטחת מידע של IPV Security:

  1. הגדרת אחריות משותפת בהנהלה – מומלץ שמנהלי האבטחה יפנו לכל חברי ההנהלה לשיתוף פעולה מלא בנוגע לניהול האיומים על אבטחת המידע ולשם חילוק האחריות לכל הדרגים.
  2. הקצאת תקציבים לאבטחת מידע – על חברות להבטיח תקציב מספיק כדי להתמודד עם פערים קריטיים באבטחה ולתמוך במנהל האבטחה בביצוע שדרוגים והתמודדות עם פרצות פוטנציאליות.
  3. מיקוד בהכשרה מתמשכת של מנהלי אבטחה – חשוב להעניק למנהלי האבטחה הכשרה מתקדמת וממוקדת להתמודדות עם אתגרים חדשים ולחזק את יכולותיהם הניהוליות גם במצבי לחץ.
  4. ניהול סיכונים כלכליים – מומלץ למנהלי אבטחת המידע לשלב את האספקטים הכלכליים בהערכות סיכון כדי להוכיח כיצד האבטחה תורמת להכנסות החברה ומפחיתה את הסיכון למפגעים כלכליים.

לסיכום,

כדי להתמודד עם האתגרים האבטחתיים, על ההנהלה לשתף פעולה, להקצות תקציבים ולתמוך במנהלי האבטחה תוך שמירה על גישה כלכלית ושיתוף אחריות.

מעוניינים להתייעץ עם מומחה, פנו למומחי איי פי וי סקיוריטי!

לחצו כאן

 

להתייעצות מקצועית ניתן לפנות אלינו לאימייל info@ipvsecurity.com או במספר הטלפון 077-4447130. IPV Security מתמחה זה 19 שנה באבטחת מידע, סייבר, סקרי סיכונים ותקנים ורגולציות הנוגעים לביטחון מידע ועוד.