לאחר חמש שנים, וואטסאפ זוכה בתביעה נגד NSO הישראלית

תקדים משמעותי בעולמות הסייבר – WhatsApp זוכה בתביעה נגד NSO שהפעילה תוכנת ריגול מתקדמת.
כיצד פסיקה זאת מעצבת מחדש את מאבק חברות הטכנולוגיה מול גורמי ריגול? קראו במאמר

פסיקת בית המשפט: ניצחון WhatsApp במאבק נגד NSO

התביעה שנמשכה חמש שנים וההשלכות על תעשיית הריגול הדיגיטלי

Meta, החברה־האם של WhatsApp, זכתה בניצחון משפטי חשוב על חברת NSO הישראלית, המפתחת את תוכנת הריגול Pegasus. התביעה החלה ב־2019 בטענה ש־NSO ניצלה פרצה ב־WhatsApp כדי לחדור לכ־1,400 מכשירים בעולם. הפסיקה שהתקבלה בבית המשפט הפדרלי בקליפורניה קובעת כי NSO הפרה את חוקי המחשוב הפדרליים והמדינתיים, לצד הפרת תנאי השימוש של WhatsApp. מדובר ברגע מכריע במאבק בין חברות טכנולוגיה למפתחי רוגלות, והוא יוצר תקדים חשוב להתמודדות משפטית מול גורמים המשתמשים בכלים מתקדמים לריגול.

ההכרעה המשפטית והמשמעות למפעילי תוכנות ריגול

הוכחת חדירה בלתי מורשית וטענות ההגנה שנדחו

השופטת פיליס ג'. המילטון קבעה כי NSO חרגה מהרשאות הגישה למערכות WhatsApp, תוך הסגת גבול דיגיטלית והפרת חוקים כמו CFAA (החוק הפדרלי למניעת הונאות מחשב) ו־CDAFA (חוק מקיף בקליפורניה להגנה על נתוני מחשב). בית המשפט דחה את הטענה שלפיה גורמי ממשל שהשתמשו ב־Pegasus הם האחראים הישירים, והדגיש כי עצם מתן האפשרות לחדור לשרתי WhatsApp מהווה הפרה חמורה. כמו כן, הוטלו סנקציות על NSO בגין חוסר שיתוף פעולה וגילוי חלקי של קוד המקור של Pegasus.

תגובת Meta והשפעות עתידיות

המאבק למען פרטיות משתמשים והשלכות בין־לאומיות

Meta מסרה כי הפסיקה היא ניצחון חשוב המגן על פרטיות המשתמשים ועל שלטון החוק. החברה ציינה כי תמשיך לפעול משפטית נגד תוקפים דומים, במטרה לשמור על פלטפורמותיה מאובטחות.
מנגד, NSO טענה כי היא מספקת את הכלי לממשלות למטרות אכיפה חוקיות, אבל בית המשפט הבהיר כי גם בתרחיש כזה, היקף ההפרות מצביע על אחריות ישירה של החברה.
בתיק צפוי להתקיים שלב נוסף שיקבע את גובה הפיצויים ש־NSO תידרש לשלם, והפסיקה עצמה עשויה להשפיע על חברות רוגלה אחרות ועל האופן שבו רשויות מתייחסות אליהן ברחבי העולם.

המלצות מומחי אבטחת מידע

  1. שמרו על עדכניות המכשירים – עדכנו את מערכת ההפעלה והאפליקציות באופן קבוע כדי לתקן פרצות אבטחה, בייחוד פרצות מסוג Zero-Day.
  2. חזקו את אבטחת המכשיר הנייד – השתמשו בסיסמאות חזקות, הגבילו הרשאות לאפליקציות, השביתו תכונות מיותרות והשתמשו באפליקציות תקשורת מאובטחות.
  3. הימנעו מהונאות פישינג וקישורים לא מזוהים – הכשירו משתמשים לזהות ניסיונות פישינג, הימנעו מלחיצה על קישורים לא מוכרים ואל תורידו אפליקציות ממקורות לא רשמיים.
  4. השתמשו בכלי הגנה למכשירים ניידים – השתמשו בפתרונות לזיהוי וחסימה של תוכנות ריגול מתקדמות.

צעדים אלו, כאשר מיושמים בעקביות, מצמצמים משמעותית את הסיכון להתקפות ריגול.

לסיכום,

הניצחון של WhatsApp בתביעה מול NSO מסמן נקודת מפנה חשובה במאבק הגלובלי נגד חברות ריגול. פסק הדין מעביר מסר ברור לפעילות רוגלה מכל סוג: גם הטכנולוגיות המתקדמות ביותר אינן חסינות מפני החוק, וכך ניתן להגן ביתר יעילות על פרטיות המשתמשים ועל הפלטפורמות הדיגיטליות.

למידע נוסף:
https://cybersecuritynews.com/whatsapp-wins-nso-pegasus-spyware-hacking-case/

 

מעוניינים להתייעץ עם מומחה, פנו למומחי איי פי וי סקיוריטי!

לחצו כאן

 

להתייעצות מקצועית ניתן לפנות אלינו לאימייל info@ipvsecurity.com או במספר הטלפון 077-4447130. IPV Security מתמחה זה 19 שנה באבטחת מידע, סייבר, סקרי סיכונים ותקנים ורגולציות הנוגעים לביטחון מידע ועוד.